Ons verhaal

DSC03354

Hallo, wij zijn twee zussen. Evelien en Anneleen Huyghe. Wij krijgen dikwijls de vraag hoe en waarom wij met dit concept van koffiebar en kapsalon begonnen zijn. Lees hieronder ons verhaal.

Al een aantal jaren kwam het ter sprake dat we samen een eigen zaak willen beginnen. Alleen was telkens de vraag, wat voor zaak?

 

DSC03305
Evelien – Owner & Hairdresser

Voor Evelien (32) was het eenvoudig. Afgestuurd als haarstyliste aan het PIHS te Gent in 2005 en al 10 jaar aan het werk in diezelfde sector. Ze heeft gewerkt in verschillende kapsalons (Arezzo te Aalter, Patricia te Eeklo en Sematelier te Drongen) en overal het uiterste uitgehaald. Zo heeft ze bij elke werkgever iets opgestoken en ervaring opgedaan. Het is een echte passie geworden.

Dit stond dus al zeker vast: We gingen een kapsalon opstarten. Maar er was één probleem. Anneleen had hier absoluut geen ervaring in en zag ook geen toekomst voor haar als kapster.

 

 

DSC05372(2)
Anneleen – Owner & Barista

Anneleen (30) is  afgestuurd in de verzorging. Na een paar jaar in een kinderopvang te werken, hield ze het voor bekeken en is ze in de verkoopsector gegaan (Vandenborre, Zara Kids). Maar ook dit was niet het gene waar haar hart lag. Ze was toe aan een nieuw avontuur, dus dit gekke idee om samen een zaak te starten kwam op een ideaal tijdstip.

De zoektocht ging dus verder…

 

 

 

 

Om het onszelf wat gemakkelijker te maken, zijn we beginnen opsommen wat er zo vervelend is aan naar de kapper gaan. De lange, onaangename wachttijden, de verloren tijd. Dan was de vraag wat we hiermee konden doen?
Koffie? Koffie is hip en tijdloos. Het zorgt voor een gezellige toets en een extra beleving. Want dat was ons doel, een beleving creëren. De mensen een goed gevoel geven.

Het businessplan werd opgesteld, we gingen langs bij de bank en vonden al een pand met de perfecte ligging.  Anneleen heeft tussendoor een barista opleiding gevolgd en drie maanden later op 6 oktober zijn we open gegaan. Plots ging alles heel snel maar alles verliep zoals gepland en…

…coiffee is iets geworden waar we stiekem altijd van gedroomd hebben.