Hallo, wij zijn twee zussen, Evelien & Anneleen Huyghe. Wij hebben een kapsalon en koffiebar geïntegreerd in één concept. Een unieke primeur in onze regio die tot op vandaag vaak voor nieuwsgierige vragen zorgt. Daarom geven we je graag eens een blik achter onze schermen.

We waren eigenlijk al jaren aan het fantaseren en dromen om samen een eigen zaak te starten. Alleen was er één vraag die telkens terug naar boven kwam: Wat voor een zaak?

Evelien (35) wist al heel snel hoe ze haar toekomst zag. In 2005 is Evelien afgestudeerd aan het Provinciaal Instituut voor Haartooi en Schoonheidszorgen. Met meer dan tien jaar ervaring in verschillende kapsalons en veel kennis rijker was het tijd om zelf de sprong te wagen. Tijdens haar loopbaan bij Arezzo (Aalter), Patricia (Eeklo) en Sematelier (Drongen) bleef Evelien continu opleidingen volgen om zeker te zijn dat ze de allerlaatste trends steeds in de vingers heeft.

Ondertussen was het duidelijk! Haar job was een passie en deze passie wou ze nog meer invulling geven. De zaak was geklonken, we zouden een kapsalon starten. Eén grote maar stond al direct klaar want Anneleen had geen ervaring noch ambitie om hairstylist te worden…

Anneleen (33) is afgestudeerd in de richting verzorging. Na een paar jaar te werken in een kinderopvang voelde Anneleen dat dit niet 100% aansloot bij wat ze wou. Retail leek al iets meer haar ding en Anneleen koos voor Vanden Borre en nadien Zara Kids om haar toekomst verder vorm te geven. Toch bleef ze nog steeds op haar honger zitten en was toe aan een nieuw avontuur.

Alsof het zo moest zijn leek dit de ultieme aanleiding om samen te kijken hoe gek het echt zou zijn als we van onze dromen realiteit zouden maken. Maar hoe konden we onze krachten en talenten in één zaak bundelen?

Match made in Coiffee?

De duidelijkheid van Evelien haar passie voor hairstyling trachtten we om te zetten in aansluitende opportuniteiten. Wat vinden we zelf belangrijk bij een kappersbeurt en wat zien we liever niet? Lange saaie wachttijden, een hongerke en slechte drankjes waren zaken die direct in ons hoofd kwamen die we zelf liever niet meemaken. Maar hoe konden we hier verandering in brengen?

Koffie, een lekker taartje en een gezellig interieur waar je kan bijpraten met je vriendinnen, rustig een boekje lezen of even ontspannen klonken ons als muziek in de oren. Koffie kon de link zijn tussen onze verhalen en passies en tegelijkertijd is het ook een tijdloos gegeven dat koffie een bepaalde gezelligheid teweegbrengt. Ons concept zou een totaalbeleving zijn om mensen een goed gevoel aan te bieden.

Het doel was duidelijk, we schoten in actie. Anneleen volgde een barista opleiding, de bank en onze familie en vrienden steunden ons idee. Eens we besloten hadden hoe we van onze droom eindelijk realiteit konden maken liep alles volgens plan en op 6 oktober 2014 openden we Coiffee.

Tot op vandaag voelt ons werk als onze passie en is ons Coiffee meer geworden dan we ooit gedroomd hadden.